Over Maria

Hi!

Ik zal mijzelf even kort voorstellen. Zoals je vast al begrepen hebt, is mijn naam Maria. Mijn volledige naam is Maria Hiele- Maliepaard. Ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man Rick en onze kat Guus op het mooie Goeree- Overflakkee.

 

Als klein meisje was ik al bezig met knutselen en tekenen. Deze tekeningen heb ik nog steeds en bewaar ik ze in een mapje.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding 'Grafisch Vormgeven' op het Grafisch Lyceum. Hier heb ik veel geleerd over grafisch design. Illustreren kwam minder ter sprake, maar was en is dit nog steeds wel mijn grootste passie. Hoewel ik deze opleiding met succes afgerond heb, was ik erachter gekomen dat ik mijn creativiteit op dat moment als hobby wilde houden.

Ik had in stages gemerkt dat ik mijn eigen creativiteit niet helemaal kwijt kan met het werken voor een reclamebureau. 

Hierdoor ben ik na de opleiding 'Grafisch Vormgeven'  de opleiding 'Sociaal Pedagogisch Hulpverlener' gaan volgen. Deze opleiding beviel mij helemaal! De opleiding SPH heeft mij doen motiveren om vrijwilligerswerk in Kenia te doen en ben ik nu ook werkzaam in de hulpverlening. Toch is de drang naar vormgeven nooit weg gegaan en heb ik in de achterliggende jaren veel verschillende ontwerpopdrachten gehad van mensen. Van logo's en tijdschriften tot uitnodigingskaartjes. 

 

Ik heb de stap gezet om mijn eigen kleine bedrijf te starten. Naast mijn werk als social worker ben ik nu ook eigenaar van mijn eigen kleine bedrijf!:)